Verslag en foto’s kaderuitje 2018!

Afgelopen week-end, ja op de koudste 17 en 18 maart sinds men bij het KNMI de temperaturen bijhoudt, met het bestuur en (een groot deel van) het kader van Scouting Sint Victor Waddinxveen op pad geweest.

Na het verzamelen op zaterdag bij ons clubhuis werd al snel duidelijk dat dit niet zomaar een kader-uitje zo zijn. De organisatie had ernstig goed geheim gehouden wat er zou gaan gebeuren. De paklijst van de bagage was samengevat: rugzak, goede wandelschoenen, kleding die bij de weersverwachting past,(binnen)sportkleding en een dosis goed humeur.

Net na 17:00 uur werd duidelijk wat er ging gebeuren, nl in de trend van het TV-programma 24, werd de eerste envelop met opdracht overhandigd. De vertaling van het engels lukte en de kolonne van 17 personen ging van start. Op naar de locatie van onze watercollega’s, Scouting Klimopgroep, waarom…toen nog niet duidelijk. Daar aangekomen bleek er een BBQ (ja gewoon buiten!) voor ons aangestoken te zijn en lagen de eerste hamburgers al bruin te worden. Halverwege m’n hamburger kwam de volgende opdracht binnen… zorg ervoor dat je om 17:49 uur in de trein naar Den Haag C.S. zit, kaartjes waren bijgevoegd. Dus in de speedmars naar het station en trein gehaald. Pff.. Eenmaal op Den Haag CS de volgende opdracht: Sign up at “the kabinet of the king”.. lang leve Google(Maps) en… next envelope. Iets met Willem van Oranje en Barlow. Hier bleken we even een drankje te kunnen doen. Gewoon buiten op het terras, weliswaar uit de wind en onder heaters, met de club even lekker genoten, totdat de volgende enveloppes kwamen. De opdrachten hieruit leidden ons langs allerlei interessante gebouwen in Den Haag, waar telkens iets over de functie en/of geschiedenis van het gebouw werd verteld. Uiteindelijk bij Hotel Des Indes naar binnen. Waar men vroeger met paard en koets naar binnen ging, vind je nu een imposante draaideur. Door de aanwezigheid van een bijzondere delegatie in het hotel mochten we helaas niet verder dan de hal komen. Anders had men ons graag toegang verleend. Volgende envelop… volgende opdracht… terug naar het station… neem de 21:11 trein naar Delft South. 21:44 aankomst Delft South; u heeft 6 minuten om zich te melden bij Scouts Centre Powder House ( Scoutcentrum Delft – Het Kruithuis )
Daar aangekomen werden de slaapzalen ingericht en het was droog, dus wat doe je als scouts… je maakt een kampvuur! De kampvuurkuil werd voorzien van een windscherm en eenmaal neergestreken aan de lijzijde daarvan, in de buurt van een inmiddels goed opgestookt vuur was het goed toeven. Tot in de late uurtjes, onder het genot van een hapje, drankje en muziekje werden hier stoere (scouting) -verhalen en ervaringen uitgewisseld. Mooi om te zien hoe scouting echt verbroederd.
Enfin iedereen uiteindelijk naar bed en om 08:30 uur de reveille…. 09:00 uur ontbijt, 09:30 uur next assignment!
Pak de kano’s en volg de route van het kaartje dat je hebt gekregen. 10:15 sharp coffee-appointment with Mr. H. Grootius at the mayor’s office in Delft. Kanoën blijkt toch iets voor water-scouts te zijn, of niet? Het is maar goed dat de Schie 20 meter breed is. Rechtuit varen met een canadese kano is best moeilijk, zeker als je zo’n heerlijke strakke noord-oosten wind hebt te trotseren.
En weer een envelop: Back to the Powder House for a meeting with mr. from the Silk. Dit bleek een uiterst serieuze en educatieve mini-training te zijn voor het voeren van een goed gesprek, waarbij de gesprekspartner “in de emotie zit”. Met dank aan de spreker Servaas van der Zijden, die op een luchtige en humoristische wijze alle aanwezigen wist te boeien. Al luisterend en gesprekjes oefenend tussendoor nog wat tosti’s verorberd. Dus mentale en inwendige mens tegelijkertjd gevoed. Dankjewel Servaas van der Zijden voor de leermomenten!
13:00 next envelope: Sign up at Bouldercentrum Delfts Bleau Hier aangekomen werden we naar een korte veiligheidsinstructie “ingewijd” in het klimmen zonder valbeveiliging. Echt supergaaf. Wat een energie, durf en doorzettingsvermogen hebben de scouts. Het is de bedoeling dat je alleende items van één en dezelfde kleur gebruikt om boven te komen. Ieder kleurtje geeft het niveau aan van de klimroute. Zelf… donkergroen (absolute beginner) alles kunnen klimmen. Nog wat geels (next level) geprobeerd, maar zonder succes.
15:00 back to base, take your stuff and catch the 15:42 train to Waddinxveen-North. 16:58 Arrival at clubhuis. 24 uur voorbij…
Wat een geweldig avontuur. Dank en complimenten aan de organisator (en zijn vrouw) voor de voorbereiding en organisatie. Dank en complimenten aan de deelnemers voor hun sportiviteit, gezelschap en doorzettingsvermogen. Ik had het niet willen missen!

Hier kun je alle foto’s van dit geweldige avontuur vinden!

Over Malchi

Webmaster van Scoutingsintvictor.nl
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.