Esta’s

Leeftijd 7 t/m 11 jaar
Voor Jongens & meisjes
Opkomst op vrijdagavond
Tijd 18:30-20:30
E-mailadres estas-mail

Iedere vrijdagavond hebben de Esta’s van half 7 tot half 9 opkomst. We beginnen estasmet het openen van de opkomst in een kring, we zingen dan ons speciale Esta-openingslied. Na het openen begint het pas echt leuk te worden. De leiding zorgt er altijd voor dat we iets leuks en avontuurlijks gaan doen. We doen bijvoorbeeld spelletjes, of een avontuurlijk spel in het Gouwebos, we knutselen iets leuks of wagen ons aan een nieuw kookrecept. Kortom, deze twee uren zitten vol met leuke activiteiten! Tussendoor drinken wij limonade en eten wij iets lekkers. Om half negen is het tijd om ons sluitingslied te zingen. Bij de Esta’s is géén week hetzelfde en zitten wij nooit stil.
Naast de normale opkomsten op vrijdagavond, hebben de Esta’s ook ieder jaar in de zomervakantie een zomerkamp. Een weekje van huis, samen met de hele groep, compleet in stijl van een fantastisch thema. Ook op kamp beleven wij veel avonturen. Heksenketels,  koning Arthur, Mario of tijdmachines, op kamp kan het allemaal. Overdag hutten bouwen, spelletjes doen, dollen met de leiding en natuurlijk samen afwassen… ’s Avonds eerst warme chocolademelk drinken en liedjes zingen bij het kampvuur. Dan lekker in je slaapzak luisteren naar een voorgelezen verhaal. En een beetje keten? Dat mag natuurlijk stiekem ook.
Voordat we op kamp gaan hebben we ook altijd nog een nachtje-over, zodat iedereen weer even kan wennen hoe het is om een nachtje van huis te zijn.

Niet alleen wanneer we op zomerkamp zijn hebben we een fantastisch thema. Tijdens de opkomsten zelf staat het thema “The Jungle Book” centraal. Wat we zoal doen met dit thema? Ons verdiepen in de dieren van de jungle, ons gedragen als dieren, apenstreken uithalen, berendanspasjes leren, tijgerkrachten testen, olifantenhuid verzorgen, noem het maar op. Ook is heel het leidingteam vernoemd naar de figuren uit de film.

Wil je een keertje komen kijken? Kom dan gerust langs op een vrijdagavond. Je mag drie keer komen meedraaien voordat je kiest of je erbij blijft. De contributie is een vast maandelijks bedrag. Hiernaast moet er voor extra activiteiten, het nachtje over en het zomerkamp nog extra betaald worden.

Hopelijk zien we je snel bij de Esta’s!

De scouting groetjes van de Estaleiding

De Estaleiding bestaat uit:

Louie
Chil
Bagheera
Hathi
Ikki
Kaa